Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri

Ulaştırma ve trafik hizmetleri bölümü; karayolu, demiryolu, tünel, raylı taşıma yolu ve liman gibi yapıların proje ve şartnamelerle belirlenen kurallara uygun olarak yapılması ve işletilmesi çalışmalarını yürüten elemanları yetiştiren ön lisans programıdır. Bu bölümün amacı, ulaşım ve trafik problemlerinin etkili şekilde çözülmesini sağlayacak mezunlar yetiştirmektir. Bu bölüm, kaliteli ve güvenli ulaşımın sağlanması için rol oynayacak mezunlar yetiştirir. 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü, modern şehirlerdeki ulaşım sistemlerinin etkili ve verimli bir şekilde planlanması, tasarlanması, işletilmesi ve yönetilmesi için gereken bilgi ve becerileri sağlayan bir lisans programıdır. Bölüm; karayolu, demiryolu, hava yolu ve deniz yolu gibi ulaşım modları üzerine odaklanarak, öğrencilere geniş bir perspektif sunar. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri DGS geçiş bölümleri ile ilgili alanda kariyer yapma imkanı da bulunur. 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, ulaşım sistemlerinin temel prensipleri, trafik akışı teorisi, ulaşım planlaması, trafik yönetimi, ulaşım güvenliği, çevre etkileri ve sürdürülebilir ulaşım gibi konuları öğrenirler. Modern ulaşım teknolojileri, taşımacılık politikaları ve lojistik yönetimi gibi güncel konular da programa dahil edilir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri çalışma alanları arasında; ulaşım ve trafik planlama firmaları, yerel yönetimler, danışmanlık firmaları, kamu kuruluşları, taşımacılık şirketleri ve lojistik firmalar öne çıkar. Ulaşım projeleri ve politikalarının geliştirilmesi, trafik yönetimi ve kontrolü, ulaşım güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik gibi alanlarda çalışabilirler.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Ulaştırma Ve Trafik Hizmetleri Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı

Ulaştırma ve trafik hizmetleri bölümü ülkemizde trafik hizmetlerinin önem kazanmasına bağlı olarak gelişen bölümler arasında bulunur. Bu durumda ulaştırma bölümlerinin de önem kazanması mümkündür. Ülkemizde ulaştırma ve trafik hizmetlerinin gelişmesi için bu bölümde yetişecek öğrencilere ihtiyaç duyulur. Üniversitelerin de bu bölümde yetişen başarılı öğrencileri de eğitime alıp yetiştirmesi de mümkündür. Eğer sen de ulaştırma ve trafik hizmetlerinde okumak istiyorsan bu bölümün taban puanlarını inceleyebilirsin. Taban puanlarını incelemen halinde bölüme uygun olan puanı alıp almadığını da kontrol edebilirsin. Ulaştırma ve trafik hizmetleri taban puanları listesini ve başarı sıralamalarını incelemek için üniversite taban puanları sayfasını da ziyaret edebilirsin. Bu sitede bölümle ilgili doğru ve güvenilir olan bilgileri öğrenmen de mümkün olabilir. Bölümle ilgili bilgileri öğrenmen halinde üniversite ile ilgili plan da yapabilirsin.

Ulaştırma Ve Trafik Hizmetleri Tercih Puanları

Ulaştırma ve trafik hizmetleri puanları üniversitelerin farklı olmasına bağlı olarak değişen yapısı ile gündeme gelir. Her üniversitenin başarı sıralaması ve puanlarının farklı olması üniversite öğrencileri için de yönetmelik niteliğindedir. Bu durumda üniversitelerin taban puanlarını incelemen gereken durumlar ortaya çıkabilir. Üniversiteye giderken kendi taban puanının Ulaştırma ve trafik hizmetleri tercih puanlarına uygun olabileceğini de unutmamalısın. Bölümün taban puanına uygun olan puanın sayesinde bölüme yerleşebilirsin. Bölüm için tercih yaparken taban puanı senin için yol gösterici olabilir. Taban puanlarının her sene farklı olabileceğini de unutmamalısın. Taban puanlarının her sene farklı olması halinde senin de tercih yapabileceğin unsurlar değişikliğe uğrar. Tercih dönemi yaklaşırken taban puanlarını incelemen en önemli unsurlardan biridir. Taban puanları üniversitelerin başarı sıralaması oranlarını da belirler. Başarı sıralaması oranlarına bağlı olarak üniversitelerdeki taban puanları da farklılık gösterir. Her üniversitenin başarı sıralaması ve başarı oranının artması taban puanlarını da artırabilecek niteliktedir. Üniversite taban puanlarını incelerken dikkat etmen gereken bir diğer unsur ise farklı kaynaklarda farklı bilgileri bulman olabilir. Bu yüzden taban puanı ile ilgili araştırma yaparken en doğru ve güvenilir siteyi seçmen senin için de önemlidir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Başarı Sıralamaları

Ulaştırma ve trafik hizmetleri başarı sıralaması her sene farklılık gösteren yapıdadır. Her sene bu durumun farklı olmasına bağlı olarak öğrencilerin de tercih yapma durumları değişiklik gösterir. Ulaştırma ve trafik hizmetleri bölümü başarı sıralamaları taban puanlarına da bağlıdır. Taban puanlarının artması ile birlikte başarı sıralamaları da artış ya da azalış gösterir. Artış gösteren bu üniversite başarı sıralamalarının da doğrudan öğrenci üzerine etkisi vardır. Öğrencilerin ise başarı sıralama oranına bakarak tercih yapması mümkündür. Bu sayede üniversiteye yerleşme oranları da artış gösterir. Üniversite başarı sıralamasını ortaya alarak tercih yapmak üniversiteye girişi de kolaylaştırabilir. Yani kendi sıralamandan yüksek bölümleri ve düşük bölümleri de sıralayarak tercih yapabilirsin. Üniversitelerde boş kontenjan olması halinde başarı sıralamanın tutmadığı yerlere de giriş yapma imkanı da bulabilirsin.  Bu bölümün 2 yıllık bölümler arasında bulunması da başarı sıralamalarını etkileyen faktörler arasında bulunur. Bu durumda TYT sınavına girdiğin sıralaman ile tercih yapabilirsin. Farklı örneklere bakarak da ulaştırma ve trafik hizmetleri sıralama listelerini inceleyebilirsin. Örneğin Amasya üniversitesi 2022 yılında 2083905 sıralama ile öğrenci alımı yapmıştır. Bu bölümün önceki senelere bağlı olarak başarı sıralamasını yükselttiğini görebilirsin. Bu sıralama oranları farklı bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesinde ise 2167017 sıralama ile öğrenci alımı yapılmıştır. Üniversitelerin farklı olmasına bağlı olarak sıralama durumlarının da farklı olduğunu bu örneklerden görebilirsin. 

 

Ulaştırma Ve Trafik Hizmetleri Tercih

Ulaştırma ve Trafik hizmetleri tercih dönemi öğrencilerin sıkça karşısına çıkan bölümler arasında yer alır.. Bu bölümlerde uygun olan puanla üniversite tercihi yapman mümkündür. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümünü tercih ederken dikkat etmen gereken bazı unsurlar bulunabilir. Bu unsurlardan biri de üniversitenin taban puanına uyum sağlamasıdır. Üniversite ile taban puanın arasında fazla sıralama farkı olmamasına bağlı olarak sen de üniversite tercihi yapabilirsin. Üniversite tercihi yaparken dikkat etmen gereken bir diğer unsur ise senin bu bölümü isteyip istememen olabilir. İstemediğin bölümleri puanın uyuştuğu için okumamalısın. İstediğin bölümleri okuman halinde geleceğini de buna uygun olarak şekillendirebilirsin. Tercih konusunda kararsız kaldıysan bölümler sayfasına göz atabilirsin.

 

Ulaştırma Ve Trafik Hizmetleri Kontenjan

Ulaştırma ve trafik hizmetleri kontenjan listesi  her sene üniversitelere bağlı olarak farklılık gösterir. Üniversitelerin farklı olması durumunda kontenjan sayıları da değişikliğe uğrar. Kontenjan sayılarının değişmesi ile birlikte sen de tercih yaparken bu durumlara dikkat etmelisin. Tercih yaparken kontenjan oranlarına dikkat etmen yerleşmen için uygun adımlardan biri olabilir. Kontenjan sayılarını etkileyen birden fazla faktör bulunur. Bu faktörlerden biri de üniversitelerin eğitim imkanlarıdır. Üniversitelerin eğitim imkanları dahilinde kontenjan oranları da değişikliğe uğrayabilir. Değişen kontenjan sayıları hakkında bilgi sahibi olmak istersen araştırmalar yaparak da sonuca ulaşabilirsin. Bu sayede üniversite ile ilgili de fikir sahibi olabilirsin.  Ulaştırma Ve trafik hizmetleri Eskişehir üniversitesinde 62 öğrenci alımı yaparak kontenjan durumunu buna göre belirlemiştir. Bu kontenjan oranı ek kontenjan sayısına da bağlı olarak değişikliğe uğrar. Ek kontenjan oranının da 2 kişi olması halinde toplam 62 öğrenci alımı yapmıştır. Farklı bir üniversiteden örnek verecek olursak Harran üniversitesi ise 40 artı 1 olarak toplamda 41 öğrenci alımı yapmıştır. bu öğrenci alımlarında ek olarak 1 öğrencinin alındığını da görebilirsin. Örneklerden de anlayabileceğin gibi kontenjan oranları üniversitelere bağlı olarak farklılık gösterebilir.